Chlebové nebo rohlíkové těsto nemusí vždycky skončit ve tvaru bochníku, rohlíků nebo baget – pokud ho naplníme, upečeme zajímavě plněný „bochník“, který pak můžeme nabídnout krájený na dortové klínky.
Suroviny:
– můžeme použít vlastně jakékoliv slané těsto – na chleba, bulky, bagety nebo dalamánky. Tady je použito těsto na Pivní sádlové pečivo – asi polovina dávky.
Z těsta, které mi zbylo, jsem udělala dvě bagetky.
Náplň:
trocha ochuceného mletého masa
sterilované zelí
lžíce rajského protlaku
(náplň může být libovolná, z jakýchkoliv oblíbených surovin, které spolu chuťově ladí)
na potření
vejce
na ozdobu
dýňová a slunečnicová semena
Postup:
Vykynuté těsto na dort rozdělíme na poloviny, kousek na ozdoby také dáme bokem.
Oba velké kusy vyválíme, jeden dáme na dno vymazané rozpínací dortové formy, rozložíme na něj mleté maso a zelí, promíchané s protlakem.
Na náplň opatrně položíme druhý vyválený plát, celý dort ozdobíme proužky těsta a necháme vykynout.
Vykynutý potřeme vejcem, ozdobíme semínky a dáme upéct do vyhřáté trouby (200°C/asi 10min, pak 170-180°C/30min).
Určitě vyzkouším.