Karlovarské rohlíky

Tučnější, mastnější, svátečnější rohlíky. 

 

Suroviny:
na omládek:
190 ml (g) vody
20 g Sladěnky
250 g hladké mouky
50 g droždí

– vše umícháme dohladka a necháme 45-60 minut kynout

Dále:
710 g hladké mouky
220 ml (g) vody
30 g cukru
15 g soli
250 g tuku
(dala jsem obyčejnou Stelu – Hera nebo Zlatá Haná jsou moc navoněné)
olej na pomašlování rohlíků před pečením

 

Karlovarské rohlíky

-trochu mastnější, ale výtečné rohlíky-

Postup:
k omládku přidáme všechny ostatní suroviny a vymísíme těsto, které necháme asi 1-1,5 hodiny zrát. Během této doby ho 2-3x promísíme.

Vykynuté těsto rozdělíme na 32-34 kusů, které necháme ještě asi 10 min kynout. Pak z každého rozválíme ovál a z něj umotáme rohlík. Na plechu je zahneme a necháme kynout. Vykynuté potřeme olejem, můžeme je i naříznout a upečeme je v dobře vyhřáté troubě (230°C/asi 15-17min).

 

Karlovarské rohlíky

 

 

7 komentářůLeave a comment

    • Než zcela rozpuštěný, dávám ho hodně povolený – aby se do těsta dobře vmísil a přitom ho nenaředil.
      Ať se Vám povedou! 🙂

        • Misia splnena.Velmi,velmi dobre.Bolo to zvlastne lebo vlastne az po upeceni a ochutnani som si uvedomila ake rozky som piekla……..presne to su rozky z mojho detstva,ktore sa predavali aj na Slovensku.Dakujem za recept…….dalsi z mnohych ktory nesklamal.

          • To jsem ráda 🙂
            Jarko, znáte Dubčekovy rožky? Jaký je rozdíl mezi jimi a karlovarskými?
            Lidé se mě často ptají na recept, ale myslím, že jsem ty Dubčekovy nikdy nejedla…

  • Už dlouho se na ně chystám, protože tyto rohlíky jsem milovala, ale teď už je není v pekárnách vidět. Teda, v jedné jsem je koupila, ale nebylo to ono. Ivo a nezkoušela jste místo Stely dát máslo?
    Přeji krásný den, Lenka 🙂

    • Dobrý den, Lenko!
      Ano, i máslo jsem zkoušela, rohlíky jsou s ním výborné. Jen musíte počítat s tím, že máslem budou i cítit (ne nepříjemně!) 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.