Nenáročné, rychlé těsto, vhodné na tvarování bulek, raženek, housek nebo hamburgerů.
Suroviny:
280 g vody
60 g oleje
80 g pšeničné chlebové mouky
490 g hladké mouky
21 g droždí
1 lžička cukru
2 rovné lžičky soli
Postup:
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a použijeme program Těsto. Hotové, vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme a použijeme.
Nemáme-li domácí pekárnu, rozmícháme v troše přichystané vody 1-2 lžičky cukru, několik lžic mouky a všechno droždí (vše odebereme z odváženého, přichystaného množství surovin) a necháme 20-25 minut vykynout kvásek. Pak přidáme zbytek všech surovin, těsto uhněteme a v teple místnosti necháme vykynout.
Dobrý den,mohu se zeptat na kolik stupňů a kolik minut péči?Děkuji moc
Dobrý den, Jano, obvykle peču na 200-220 °C
Iva