Nenáročné, rychlé těsto, vhodné na tvarování bulek, raženek, housek nebo hamburgerů.

Suroviny:

280 g vody
60 g oleje
80 g pšeničné chlebové mouky
490 g hladké mouky
21 g droždí
1 lžička cukru
2 rovné lžičky soli

Postup:

Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a použijeme program Těsto. Hotové, vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme a použijeme.

Nemáme-li domácí pekárnu, rozmícháme v troše přichystané vody 1-2 lžičky cukru, několik lžic mouky a všechno droždí (vše odebereme z odváženého, přichystaného množství surovin) a necháme 20-25 minut vykynout kvásek. Pak přidáme zbytek všech surovin, těsto uhněteme a v teple místnosti necháme vykynout.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.