Rebarborové řezy z dvojího těsta

Řezy z dvojitého těsta – vespod linecké, na něm ocukrovaná rebarbora se skořicí, vrchní část tvoří piškotové těsto.

Suroviny:

Těsto:
350 g polohrubé mouky
špetka soli
1/4 prášku do pečiva
80 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
100 g měkkého másla
1 vejce,
3 lžíce mléka

Piškot:
4 vejce

120 g cukru
1 vanilkový cukr
150 g polohrubé mouky
1/4 prášku do pečiva

Na náplň
asi 400 g oloupané rebarbory
100 g cukru
skořice

 

Rebarborové řezy z dvojího těsta

 

Postup:

První těsto jsem nechala umíchat v pekárně, ale samozřejmě to jde i ručně. Necháme ho asi hodinu odpočinout v lednici.
Pak ho, přes mikroténový sáček, rozválíme na velikost plechu.

Dáme ho zapéct do trouby, až začnou okraje žloutnout. (Zatím připravíme piškotové těsto – vejce ušleháme s cukrem do světlé hmoty a pak opatrně přimícháme mouku s práškem do pečiva).
Plech vytáhneme z trouby, posypeme krájenou revení (my jsme ještě pod revení slabounce potřeli meruňkovou marmeládou), pocukrujeme a sypneme mletou skořicí.
Na náplň rozetřeme piškotové těsto a dáme upéct.

Hotové pocukrujeme a nakrájíme na řezy.

 

Rebarborové řezy z dvojího těsta

4 komentářeLeave a comment

  • Sezóna rebarbory je tady, tak jsem konečně mohla zkusit tenhle recept, na který se chystám už od té doby, co jsi ho sem vložila. Bojovala jsem sice s tím prvním těstem, než jsem ho rozválela, ale jinak jsou řezy velmi chutné. Jenom jsem někde udělala menší chybku, protože to spodní těsto mi moc nevyběhlo, ale na chuti to nic nezměnilo – už zbývá jen kousek 🙂

    • To spodní těsto je vlastně linecké, ono ani moc vyběhnout nemá.
      Už jsem je dlouho nedělala, měla bych zopakovat…sezona rebarbory zas moc dlouhá není…

  • Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak dlouho pečete to první těsto, než tam dáte rebarboru a při kolika stupních. A ještě jsem se chtěla zeptat, zda by ta náplň dovnitř mohla být nastrouhaná jablka. Děkuji za odpověď. Johana

    • Dobrý den, řezy jsem pekla několikrát (při 180°C), ale opravdu si nepamatuji, jak dlouho. Prostě po pár minutkách nakoukněte do trouby a jak těstu začnou zlátnout, žloutnou okraje, dejte nádivku. Kyselá jablka by také mohla být dobrá, nedávejte jich větší vrstvu.
      Ať se vám podaří!
      Iva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.