Milujeme štafetky…tedy – celá rodina je mlsá ráda, ale u manžela jsou tím nej, nejoblíbenějším zákuskem.
Proto jsem po vyzkoušení receptu zajásala, protože jsou od těch kupovaných k nerozeznání (a vedle mnohých pak dokonce o dost chutnější, protože se množí náš seznam cukráren, kde bohužel pozměnili výrobu a nám u nich přestalo chutnat).

Suroviny:

650 g bílků
400 g pískového cukru
170 g mletých ořechů
170 g hladké mouky
moučkový cukr

Kávový krém :
500 g másla
200 g moučkového cukru
200 g teplé kávy (zrnkové, ale bez sedliny)

Postup:

Do pevně ušlehaných bílků zašleháme cukr a opatrně zamícháme mouku a ořechy.
Těsto tenounce rozetřeme na papírem vyložené dva plechy (pokud se nám povede bílky dobře našlehat, vyjde těsto i na tři plechy), posypeme moučkovým cukrem a ve středně vyhřáté troubě dorůžova upečeme.
Odloupneme papír, pláty rozkrojíme na poloviny a všechny 4 díly spojíme krémem.
V chladu necháme odležet a ztuhnout a nakrájíme na řezy, kterým konce namočíme v čokoládě.

Krém : Máslo s cukrem ušleháme do pěny a postupně přikapáváme kávu.

Za laskavé zapůjčení fotky děkuji své milé kamarádce Jarce.

Pokud nepotřebujete takové množství zákusků, dají se dobře upéct z poloviční dávky.

Využijete veškeré přebytky bílků po pečení cukroví.

Bílky se dají dobře mrazit – všechny přebytky bílků si mrazím v jedné krabičce už během roku, daleko před Vánocemi.

Je to zákusek opravdu rychle udělaný, nedá moc práce a zvládnou ho i začínající kuchařky.

Recept je z kuchařky nakl. Dona., několikrát vyzkoušený, převážně na vánoce.