Vandrovníkovi, dítěti do ruky s sebou ven (s náplní dobré šunky) nebo manželovi na svačinu – jsou vhodné a dobré pokaždé.

 

Suroviny:
220 ml vody
4 lžíce oleje
lžička cukru
lžička drceného kmínu
1,5 rovné lžičky soli
50 g celozrnné žitné jemně mleté mouky
150 g pšeničné chlebové mouky
200 g hladké mouky
15 g droždí
Na naplnění
plátky uzené krkovice

Postup:
suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a použijeme program Těsto.
Vykynuté vytáhneme, propracujeme, pokud je třeba, podsypneme lžící mouky.
Rozdělíme na 6 dílů (asi po 110 g), z každého uděláme bulku a necháme 10 minut odpočinout.

Vandrovníkovy plněné bulky

-bulky, nechat několik minut odpočinout-

 

Pak každou roztáhneme a zabalíme do ní 1-2 kousky plátku masa……..

 

Vandrovníkovy plněné bulky

-dobře uzavřít-

 

……….a takhle naplněnou dáme kynout na plech s pečícím papírem nebo fólií……

 

Vandrovníkovy plněné bulky

-nakynout na plechu-

 

 

Po nakynutí je potřeme vejcem, posypeme semínky, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme (200-210°C/20-25min).

 

Vandrovníkovy plněné bulky

– avzít s sebou na vandr-

 

Jsou výborné jen tak, suché nebo je můžeme potřít hořčicí.