Řezy byly lehounké, voněly kokosem a hodně banánem, pouze prý byly míń sladké – tak kdo víc sladí, přidá trochu cukru, popř. hotové řezy promázne marmeládou nebo polije polevou a kdo má rád, může při mísení těsta přidat rozinky nebo sušené brusinky.
Pouze kváskem nakynuté řezy s banánem můžeme upéct i jako kynutou bábovku. Ty naše upekla nová remoska.

Suroviny:

10 hodin předem dáme na teplé místo rozkvasit
20 g pravidelně živeného žitného kvásku, smíchaného se 100 g (ml) vody a 110 g špaldové hladké mouky.

Dále je třeba:
160 g zakysané smetany
1 vejce
50 g cukru
vanilkový cukr
necelá 1/2 lžičky soli
1 velký nebo 2 malé banány
330 g hladké mouky
kokos na posyp

 

Banánové řezy se zakysanou smetanou

Postup:

do vykynutého rozkvásku přidáme ostatní suroviny (banán naškrábeme) a vymísíme řidší těsto. Po kratším odpočinku ho urovnáme do vymazané formy (teflonová forma remosky vymazávat nebyla třeba), necháme v teple vykynout (1,5-2,5 hodiny), posypeme kokosem a upečeme (30-35 min, zkusíme špejlí, jestli je hotová).