Bramborové bagetky příjemně nakynou, v trobě ještě o kus povyskočí a upečené jsou lehoučké, s křupavou kůrkou a pružnou střídou.
♥
SUROVINY:
na preferment:
150 ml vody
150 g pšeničné chlebové mouky
1-2 g droždí
– vše smícháme a zakryté necháme 10-12 hodiny v teple kynout.
Dále:
100 ml vody
100 g bílého jogurtu
3 lžíce oleje
80 g strouhaných vařených brambor
lžička cukru
2-2,5 lžičky soli
100 g žitné chlebové mouky
150 g pšeničné chlebové mouky
150 g hladké mouky
7 g droždí
POSTUP:
K hotovému prefermentu přidáme zbytek surovin a vypracujeme volnější těsto, které necháme v míse vykynout.
Vykynuté lehce propracujeme (pokud je třeba, opatrně podsypneme moukou), rozdělíme na 4 díly, vytvarujeme bagety a na plechu je necháme nakynout.
Potřeme vodou, můžeme i lehce, opatrně naříznout, vsadíme do rozehřáté trouby a upečeme (210°C/25 min).
.
.
.
Děkuji za super receptík :) Zkusila jsem (s malými obměnami – místo brambor – bramb. knedl. v prášku poměr. část) a netvarovala jsem bagety, ale bulky, koláče, plněné sýrem atd….. Je to VÝBORNÉ těsto! Vaše perfektní stránky mě inspirovali a mám zase strašnou chuť do pečení. Děkuji Marcela
Děkuji Vám za milý komentář! Moc mě potěšil ♥
Iva
Většina receptů se mi na poprvé nevyvede, ale vaše bramborové bagety se povedly! Nevypadají tak pěkně jako ty vaše, ale chutnají náramně! Díky za recepty, máte je přehledné, jednoduše napsané, žádné romány – tak to mám ráda.