Pekla jsem ve dvou menších srdcových formách. Bábovka je nadýchaná, příjemně voňavá, vlahá, míň sladká.

Suroviny:

110 ml (g) vody
vanička tvarohu
2 žloutky
80 g změklé Hery
lžíce rumu
80 g cukru
vanilkový cukr
3 lžičky citrónové kůry
150 g hrubé mouky
350 g hladké mouky
21 g droždí

Jemná kynutá tvarohová bábovka

Postup:

všechny suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak tuhé), část odvážené mouky si necháme na dosypání během hnětení – zpočátku je těsto tužší. Použijeme program Těsto (s kynutím).
Po ukončení těsto vytáhneme, lehce propracujeme (pokud je třeba, mírně podsypneme troškou mouky) a urovnáme do tukem vymazané velké bábovkové formy nebo jako já – do dvou menších.
Necháme nakynout, povrch potřeme mlékem a upečeme – vsadíme do trouby vyhřáté na 200°C, po 3-5 minutách teplotu snížíme na 180°C a upečeme (asi 35-45min, podle trouby). Zkusíme do bábovky opatrně vpíchnout špejli a pokud ji vytáhneme suchou, troubu vypneme, bábovku necháme chvíli odpočinout a pak ji vyklopíme. Podáváme pocukrovanou.