Netuším, odkud mám recept na toto jednoduché jídlo. Ale mám ho už opravdu dlouho, psané rukou ve své „baštové knížce“, jak mému šitému sešitu s recepty kdysi říkával tehdy maličký syn…
Snadné, rychlé a cenově dostupné. Zároveň syté, ale ne těžké jídlo se u nás okamžitě stalo velice oblíbeným.
Suroviny:
těstoviny (nejčastěji kolínka, ale i vrtule apod.)
maso (kuřecí nebo vepřové, libové)
cibule (stejné váhy jako masa)
olej
sůl
pepř
worchester
petrželová nať
Postup:
Maso nakrájíme na drobné kousky, osolíme a opepříme a dáme osmahnout na olej. Když je téměř měkké, přidáme krájenou cibuli a dosmažíme doměkka. Bohatě zastříkneme worčestrem a vmícháme sekanou nať.
Dobře promícháme se scezenými horkými těstovinami, které jsme uvařili během smažení masa s cibulí.
Je to něco jako rizoto, rychlé a překvapivě dobré. Výborné i ohřáté, třeba na druhý den.
———————————————
Pokud někdo nemá moc rád worčestr, dá se prý použít i sójová omáčka. Ale neumím si ji v kolínkotu představit, u nás vede právě ten lehce nakyslý worčester, který vyrovnává sladkost cibule.
.
.
Jojo, kolínkoto (hezký název! :D) máme rádi také, je to moc dobrá rychlovka.
Také u nás velice frčí :-) Kolínkoto podle rizoto – recept jsem měla psaný rukou ve svém sešitě, bez názvu, tak jsme ho pojmenovali takto.