Lehouncí, voňaví šnečci se v ústech opravdu jen rozplynou.
Přesto, že se mi náplň zdála opravdu hodně sladká, i po pocukrování pusinek jsou sladké tak akorát – jako malinký zákusek, přesně pro mlsnou pusu.
Suroviny:
30 g (ml) vody
2 žloutky
120 g měkké Hery
vanilkový cukr
240 g polohrubé mouky
21 g droždí
Náplň:
2 bílky
120 g cukru krupice
120 g mletých mandlí
– bílky ušleháme, vešleháme do nich cukr (dotuha) a už jen opatrně vmícháme mleté mandle
Postup:
těsta je poměrně málo, míchala jsem robotem, výborně by šlo i ručně. Je dost mastné, ve výsledku mi připomínalo měkké linecké těsto.
Ve vodě rozmícháme droždí s částí cukru, po chvilce přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto.
Než si připravíme náplń (postup výše), těsto mírně nakyne.
Na plát natřeme půlku náplně, opatrně srolujeme (těsto je velmi měkké) a totéž uděláme i s druhou půlkou. Oba záviny pak asi na hodinu dáme ztuhnout do lednice.
Nakrájíme asi 2-3 cm široké řezy, poukládáme je na plech a ihned upečeme.
Vložíme do trouby rozpálené na 200°C, ihned zeslabíme na 180°C a upečeme (asi 15min).
Tohle je příšerně, hříšně dobrá věc. Vyfotím až tu druhou dávku. Můj muž, který sladké nejí, tohle v noci doslova spolknul.
Až tak? To mám radost :-)
Jsou fakt božské. Ještě jednou je udělám, ale pak je zařadím mezi výjimečně sváteční recepty.
Bylo by možné nahradit Heru klasickým máslem? Nebude to mit efekt na konzistenci těsta? Předem děkuji.
Rozumím tomu dobře, že se těsto nenechá vykynout?
Jsou opravdu vynikající a není s nimi piplačka. Rychle hotové, rychle snědené. Zkrátka rychlopusinky.