Těsto výrazně ochutí sekané mandle, vůni přidá i citrónová kůra a šťáva – esíčka vydrží měkká i druhý den, pokud se nesnědí hned. Výborná jsou zadělaná na omládek – připadá mi, že těsto kyne ještě lépe.
Suroviny:
200 g vody
malý bílý jogurt (140 g)
90 g změklého másla
100 g sekaných mandlí
70 g cukru
100 g polohrubé mouky
460 g hladké mouky
2 lžičky citrónové šťávy
strouhaná citrónová kůra
špetka soli
25 g droždí
Postup:
suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a použijeme program Těsto.
Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme, pokud je třeba, mírně podsypneme moukou, rozdělíme na 10 dílků a z každého uděláme delší váleček, který stočíme do písmene S.
Na plechu necháme nakynout, potřeme vejcem, sypneme plátky mandlí a upečeme (180°C/25min).
Napsat komentář