Také starší recept. Tehdy mě napadlo, jak by asi mohla chutnat ořechová drobenka. Nebo – jak by chutnala ve spojení s povidly?
Říct mi to neměl kdo, musela jsem vyzkoušet.
Suroviny:
210 g vody
110 g cukru
vanilkový cukr
25 g droždí
lžička citronové kůry
lžička citronové šťávy
lžíce rumu
55 g sádla
55 g Hery
1 vejce
žloutek
špetka soli
220 g polohrubé mouky
410 g hladké mouky
Na nádivku
povidla
Na drobenku
polohrubá mouka
moučkový cukr
máslo
strouhané ořechy
Postup:
Do pekárny vložíme suroviny v pořadí tekuté, sypké (tuk vlijeme rozpuštěný, vychladlý) a zapneme program Těsto.
Vykynuté těsto rozdělíme na dílky, z každého vyválíme ovál, potřeme povidly…
….a srolujeme do rohlíků, které potřeme zbylým bílkem, omočíme potřenou stranou ve drobence.
Necháme nakynout na plechu a upečeme ve vyhřáté troubě.
Z odváženého množství odebereme
110 g vody
150 g hladké mouky
všechno droždí
lžičku sladěnky
– smícháme a necháme hodinu pracovat. Pak přidáme zbytek surovin a dál už postupujeme podle receptu.
Dobrý den, mám 2 otázky, kolik kousků z toho těsta asi děláte a na kolik stupňů péct?
Děkuji moc Věrka
Dobrý den, Věrko, buď 9-10 větších rohlíků nebo těsto rozdělte na 3 kusy, z každého vytvarujte větší bulku a po kratším (5-7 min) nakynutí je rozválejte do kruhu. Každý kruh pak rozkrájíte třeba na 6-8 výsečí, budete mít 16-24 malých rohlíčků. Upečete je na 180-200°C.
Ať se Vám povedou a chutnají!
Iva
Moc děkuji za odpověď. Věrka