Bagety jsou moc dobré, nadýchané, a přesto žádná „vata“. Stejné vlastnosti mají i druhý den.
Semínko melu elektrickým tříštivým kávomlýnkem, který jsem si koupila jen pro tento účel.
Suroviny:
25 g žitného pravidelně krmeného kvásku
100 g (ml) vlažné vody
100 g pšeničné chlebové mouky
– vše večer promícháme a zakryté proti osýchání necháme pracovat 10-12 hodin
Dále je třeba
100 g podmáslí
100 g vody
2 lžičky cukru
2 lžičky soli
30 g sádla (nebo 30 g másla)
2 lžíce mletého lněného semínka
400 g hladké mouky
Postup:
míchala jsem robotem, je možno na umíchání použít i pekárnu, program bez předehřevu.
Vymísené těsto lehce omoučíme a necháme nakynout (2-3h), pak propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého uděláme bagetu. Necháme je vykynout přímo v bagetovém plechu nebo na plechu s pečícím papírem – fólií (1-1,5h) a upečeme ve vyhřáté troubě (250°C/5min, pak 220°C/15min).
dobrý deň,
vaše stránky sú pre mňa veľkou inšpiráciou.Skúsila som viacero receptov hlavne na celokváskové chleby,výborné.A chcela by som sa spýtať či je množstvo tukov v tomto recepte správne.Mne sa zdalo priveľa,bagety mám mastné,ťažké po upečení nie sú nadýchané.Lebo inak neviem kde by bol „pes zakopaný“:)
Dobrý den,
děkuji :-)
Všechny recepty mám vyzkoušené i víckrát, tak by to dobře být určitě mělo. Zároveň se ale snažím tuk v pečivu snižovat, protože ho i jinak sníme dost, tak bych doporučila jen 30 g – bud máslo nebo sádlo. Opravím to i v receptu a děkuji za zprávu s upozorněním :-)
Iva
Dobry večer, kdybych chtěla dát LM, tak prosim v jakém poměru? Dekuji Věrka
Dobrý den, Věrko, bohužel nevím, s LM nepeču.
Iva