Ragú je voňavé, velice šťavnaté a s plochýma těstovinama a vložkou z hub, česneku a rozmarýnu moc dobře chuťově ladí.
Šťávy má ragú hodně, část se vsákne do těstovin, část je na fotu skryta pod nimi.

Suroviny:

400-500 g mletého masa z divočáka
půl celeru
3 mrkve
2 petržele
200 ml červeného vína
vývar z kostí
divoké koření
čerstvý tymián
sůl
mletý pepř
sádlo

Špagety nebo fettucine
hříbky nebo alespoň žampiony
rozmarýn
česnek

Ragú z divočáka

Postup:

Na sádle orestujeme nakrájenou zeleninu a na ní pak kančí maso. Osolíme, opepříme, zalijeme vínem a dusíme asi 30 minut.Ragú z divočáka
Pak přidáme vývar, koření a tymián (zabalené v plátěném uzlíčku nebo vajíčku na čaj) a dusíme asi hodinu.
(Kdo má rád, může přidat i pár lžic krájených, loupaných rajčat).

Těstoviny k tomuto ragú uvaříme raději tvrdší, během prohřívání v pokrmu dojdou.
Před podáváním s těstovinami můžeme vylepšit:
Na troše tuku orestujeme houby, přidáme česnek a rozmarýn a chviličku podusíme. Vmícháme těstoviny, prohřejeme a podáváme.
Inspirace z pořadu Tescoma s chutí.