Koláč je mechový, měkounký i druhý den po upečení. Můžete ho nakrájet na plátky (jako na fotce) nebo rozdělit na jednotlivé růžice.

Růžicový koláč

Suroviny:

220 ml vody
70 g měkounké Hery
70 g cukru
1 vejce
špetka soli
2-3 lžičky citrónové šťávy
320 g polohrubé mouky
230 g hladké mouky
21 g droždí

Na potření
vejce
Na posyp
plátky mandlí

Náplň:
kostka tvarohu
vanilkový cukr
2 lžíce pískového cukru
lžička citrónové šťávy
špetka soli
1 vejce
5-6 lžic strouhaných ořechů
– vše umícháme

 

Růžicový koláč

Postup:

Vykynuté těsto rozválíme, potřeme náplní, zavineme a roládu nakrájíme. Šneky pak poskládáme do vymaštěné formy, necháme vykynout a potřené vejcem a posypané mandlemi upečeme ve vyhřáté troubě (bez horkovzduchu, 200°C/30-35min).
Před rozkrájením posypeme moučkovým cukrem.

Růžicový koláč