Dorty dělávám málokdy a už vůbec ne ty překrásně, ale složitě zdobené.
Protože ale máme sladké rádi, občas se přece jen do něčeho pustíme – a tak vznikl i tento rychlý, s jahodovými bubáky.
Suroviny:
Korpus:
3 vejce
90 g cukru
90 g polohrubé mouky
špetička prášku do pečiva
Na naplnění:
pikantní marmeláda
320 ml mléka
2 lžíce cukru
vanilkový nebo pistáciový pudink
100-125 g másla
Na ozdobu:
veliké jahody
kostička čokolády
bílé zdobení od Dr. Oetkera (v tubě)
Postup:
Vejce ušleháme s cukrem do světlé pěny. Vmícháme mouku se špetičkou prášku a upečeme ve vymazané a vysypané rozepínací dortové formě dorůžova.
Vychladlý korpus rozřízneme, potřeme marmeládou, složíme zpět a také povrch marmeládou lehce potřeme. Přeneseme si korpus na talíř a znovu na něj nasadíme (už umytý) rozepínací prstenec formy.
Nachystáme si jahody:
na očištěné suché jahody naneseme tubou bílé tečky, po zaschnutí je dozdobíme tečkama ze změklé (nikoli rozpuštěné) čokolády. Tečky nanášíme párátkem.
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink a v ještě horkém, rozmícháme máslo. Hotový naneseme na korpus a do lehce prochladkého zastrkáme okaté jahody, kterým jsme seřízli kulatý koneček.
Necháme dobře vychladit a podáváme.
Napsat komentář