Pečivo s majolkou v těstě je velice příjemně vláčné, i proto ho mám ráda. Dobře se vypracovává, tvaruje a po upečení i chutná a déle vydrží dobré. Tyto bagetky jsou navíc plné zdravých semínek.

 

Suroviny:
360 ml vody
lžička cukru
21 g droždí
lžíce otrub
50 g jemných vloček
30 g lněného semínka
30 g sezamu
180 g majolky
3 rovné lžičky soli
750 g hladké mouky

Semínkové bagety

-s majolkou, sezamem, lněným semínkem, vločkama i otrubami-

Postup:
Suroviny necháme v pekárně jen umíchat. Po vykynutí těsto propracujeme, rozdělíme na 4 díly, uděláme bagety a na plechu je necháme nakynout.
Pak potřeme vejcem, šikmo ostrým nožem několikrát nařízneme a upečeme ve vyhřáté troubě.