Sladký lehký chlebík, opravdu vhodný třeba na nedělní snídani.

 

Suroviny:

140 ml (g) vody
1 vejce
90 g cukru
2 lžičky citronové šťávy
60 g másla
20 g sušeného mléka
380 g hladké mouky
špetka soli
15 -18 g droždí

 

Snídaňový brioškový chlebík

Snídaňový brioškový chlebík

Postup:

všechny suroviny dáme do pekárny (nejdřív tekuté, včetně rozpuštěného, vlahého másla, pak sypké) a použijeme program Sladký (nebo Koláč – prostě program na sladká kynutá těsta).
Před třetím, posledním kynutím vytáhneme háky (lehce je podebereme vidličkou, nadzdvihneme a druhou rukou vytáhneme) a rukou, namočenou ve studené vodě těsto ve formě urovnáme.
Pečeme pouze 35 minut

Už při pečení se z pekárny line úžasně lákavá vůně

Chlebík pečeme opravdu jen 35 (max.37!) minut, po vytažení formy z pekárny v ní chlebík ještě asi 5 minut necháme odpočinout a teprve pak opatrně vyklepneme – je měkounký, chládnutím zpevní.

(Můj byl pečený celých 40 minut, má malinko silnější kůrku.)