Tyto moc dobré tmavší rohlíky se prodávají běžně v obchodě. Hodně nám chutnají, tak jsem zkusila upéct vlastní, domácí – u těch vím, co jsem do nich dala. Myslím, že výsledek je kupovanému velice podobný. Rohlíky jsou lehounké a přesto pevné a zasytí. Dobré i druhý den po upečení.

 

sojové vločky
sojové vločky

Suroviny:
na omládek
100 ml (g) vody

130 g hladké mouky
lžička sladěnky
18-20 g droždí

Další suroviny:
210 ml (g) vody

25 g oleje
2 lžičky soli
70 g sójových vloček
2 rovné lžíce pšeničných otrub
lžíce lněného semínka
360 g hladké mouky

 

Postup:

Sójové rohlíky
-řez s očky žlutých sojových vloček-

suroviny na omládek dobře vymícháme a zakrytý proti osýchání a prachu ho necháme 45-60 minut v teple kynout.

Přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které pokyne asi hodinu (v chladnějším prostředí i hodinu a půl).

Vykynuté těsto vyškrábneme na stůl, promísíme a rozdělíme na 10-12 dílů (pokud je třeba, desku stolu malinko pomoučíme). Ze všech dílků uděláme nejdříve bulky, které necháme 15 minut odpočinout. Pak postupně rozválíme na ovál a smotáme do rohlíků.

Rohlíky je potřeba nechat před pečením nakynout (přibližně 40-60 minut), potřít vodou a vsadit péct do dobře vyhřáté trouby (200-220°C/15-20 min – orientačně).

 

 

25 Comments

  • Posted 10.2.2015 21:35 od Lucka 0Likes

    Dobrý večer, vyzkoušela jsem už několik vašich receptů a se všemi jsem moc spokojená. Teď chci zkusit tyto rohlíky, jen se bojím, jestli nebudou nenamočené sojové vločky příliš tvrdé. Přidávám je občas do pečiva, ale trochu pomixované. Stihnou takto celé během kynuti provlhnout?

    • Posted 12.2.2015 11:18 od Iva Trhoňová 0Likes

      Dobrý den, Lenko,
      nebojte se, rohlíky jsem zkoušela několikrát, pekly je i moje známé a pokaždé s úspěchem, vločky navlhnou 🙂

  • Posted 21.8.2015 21:12 od Pavlina 0Likes

    Dobry den,musim pouzit v tomto receptu ty otruby,nebo je muzu necim nahradit? Dekuji za odpoved. Vase recepty jsou famozni a protoze miluju peceni,tak je postupne zkousim vsechny. Preji pekny den Pavlina

    • Posted 22.8.2015 7:03 od Iva 0Likes

      Dobrý den
      a děkuji za pochvalu 🙂 Pokud nemáte otruby, odeberte 2-3 lžíce vody, otruby těsto zahušťují. Popř. můžete zkusit nahradit třetinu hladké mouky moukou pšeničnou celozrnnou….
      Ale doporučuji otruby koupit – stojí opravdu několik málo korun a můžete je přidávat téměř do jakéhokoliv slaného kynutého těsta. Víc vás pak zasytí a otruby tělu hodně pomáhají.
      Ať se vám (nejen) pečení daří!
      Iva

      • Posted 22.8.2015 8:32 od Pavlina 0Likes

        Děkuji Vám za rychlou odpověď, otruby koupím a dám vědět,jak to dopadlo. Mějte se sluníčkově. Pavlína

  • Posted 2.9.2015 21:20 od Pavlina 0Likes

    Tak jsem dnes zkusila upéct Vaše sojove rohliky, koupila jsem i ty otruby a výsledek?! – jedním slovem UŽASNÉ. Dcers je ohodnotila,že jsou lepší,než ty kupované. Ještě jednou děkuji za radu a Vaše skvělé recepty. Pavlína

  • Posted 8.10.2015 12:05 od Anonym 0Likes

    Dobrý den chci se zeptat jde použít i jiné vločky?Děkuji za odpověť.

  • Posted 17.4.2016 13:48 od J. 0Likes

    Další vynikající rohlíky.
    Veliká pochvala za úžasný recept.

  • Posted 3.5.2017 11:33 od Martina 0Likes

    Dobrý den,
    chtěla jsem se Vás zeptat, u nás ve zdravé výživě neměli ty sojové vločky co tam máte vyfocené ale měli jiné a je na nich napsáno jemné a jsou to takové malé kousky. Myslíte, že je tam mám dát nebo raději použít ovesné? Moc Vám děkuji za odpověď. Rohlíky vypadají na fotce velice lxusně, tak bych je chtěla vyzkoušet.
    Martina

    • Posted 3.5.2017 11:45 od Iva 0Likes

      Dobrý den, klidně je dejte. Také jsem se po těchto velkých sháněla, nikde nejsou, až před pár dny jsem je koupila v drogerii DM 😉

  • Posted 17.7.2018 20:36 od Lucia 0Likes

    Dobry den, skusala som Vase rohliky urobit s kvaskom. Zo surovin na omladok som si urobila rozkvas. Z 50g muky a 250g vody som si urobila ta ngzhong a do druhej casti receptu som uz vodu nepridavala. Vydarili sa uplne super.

  • Posted 29.3.2019 12:08 od dorota Sapuła 0Likes

    Hello, I have a question:
    “rozválíme na ovál“ – I should make this with my hands or with the rolling pin (váleček) ?

    I am from poland and I like very much your rohliki.

  • Posted 29.3.2019 12:25 od dorota Sapuła 0Likes

    hello , have next question:
    sladěnka- is the (slad) malt ( slad
    ječmen nebo žito) ?

    • Posted 30.3.2019 9:37 od Iva 0Likes

      Hello, sladěnka is the malt of ječmen (barley), but you can use honey also 🙂
      Iva

  • Posted 1.4.2019 9:53 od dorota Sapuła 0Likes

    Pani Iva,
    dekuji Vam moc za odpoved na moi otazky i instrukce do valovanie.
    Ječmenne sladěnku mam do pizzy.
    Preji Vam hesky den.

  • Posted 18.4.2019 18:06 od Eva 0Likes

    Dobrý den, Ivi,
    chtěla jsem se jen zeptat,jestli se dají, kdekoliv v receptu. nahradit otruby žitnou lámankou …
    Děkuji a přeji krásné a prosluněné svátky „-).
    Mějte se,Eva.

    • Posted 19.4.2019 8:05 od Iva 0Likes

      Dobrý den, trocha vadit nebude. Ale pokud jich bude více, představte si – lehounké otruby (vlastně částečky obalu zrna) a lámanka, která je podle mě vedle otrub dost…těžká. Nevím, jak jinak to nazvat 🙂
      Když jsem recept na tyhle rohlíky na přání kamarádky dávala dohromady, vyhledala jsem si na internetu jejich (sojových rohlíků) složení – byly tam i pšeničné otruby. Tím, že tam dáte žitnou lámanku, budou rohlíky maličko jiné – počítejte s tím 🙂

      Krásné Velikonoce!
      Iva

  • Posted 19.4.2019 10:50 od Eva 0Likes

    Děkuji, nebudu tedy riskovat „-) !
    Mějte se,Eva.

  • Posted 19.4.2019 17:28 od Katarína 0Likes

    Iva, ďakujem za ďalší úžasný recept. U vás je stále, čo nové objavovať. Takýto inšpiratívny web som dávno nenašla a tá kniha (Ruce v mouce) je Jednotkou na trhu. Odskúšané viaceré recepty a všetky vyšli perfektne. Ten Veľkonočný mazanec je ako jedna báseň, nebíčko v papuľke.
    Prajem pokojné Veľkonočné sviatky.

    • Posted 20.4.2019 8:22 od Iva 0Likes

      Děkuji za tak velikou a milou pochvalu! ♥
      Krásné Velikonoce i Vám!
      Iva

  • Posted 4.3.2021 20:25 od Lenka Rybarova 0Likes

    Dobry den, nesehnala sem sojove vločky ale rozmixovala sem sójové boby, myslíte ze to pujde nebo to raději nemam ani zkoušet ? Nebo je mam predem namocit?

    • Posted 5.3.2021 13:11 od Iva 0Likes

      Dobrý den, Lenko, co dát místo nich raději vlčky ovesné? My jsme tyhle sójové kupovávali v DM drogerii.
      Iva

Přidejte komentář