Tatarská omáčka bagety nejen zvláčňuje, ale zároveň je i dochutí.
Suroviny:
220 g vody
2 lžičky cukru
21 g droždí
80 g tatarské omáčky
430 g hladké mouky
60 g polohrubé mouky
1-1,5 rovné lžičky soli
Postup:
Suroviny dáme do pekárny (tekuté, sypké) a zapneme program Těsto.
Hotové vyndáme, propracujeme, rozdělíme na díly a z každého vytvarujeme bagetu. Necháme je vykynout na plechu, potřeme vejcem, posypeme semínky a ve vyhřáté troubě upečeme (asi 180°C / 20 – 25 min).
Pekla jsem, přidala trochu provensálských bylinek – voněly nádherně a chutnaly 😘👌🏻 Jen mi vrtá hlavou, zda kdybych je postříkla vodou, měly by taky takovou tu křupavou kůrku jako bagety z obchodu?