Jedny z mnoha baget, které se v našíé kuchyni objevují častěji. Lehoulinké, na řezu díky Meltě tmavé, plné semínek, vonící sýrem.

Tmavé bagety se semínky

-kynou v bagetovém plechu-

Suroviny:
100 ml (g) vody
160 g Melty (vývaru)
lžička cukru
21 g droždí
100 g jemné pšeničné celozrnné mouky
200 g polohrubé mouky
190- 200 g hladké mouky
25 g  oleje
2 lžičky soli
50 g strouhaného sýra.
Semínka na obalení, vejce na potření.
 

 

Postup:
Těsto necháme udělat a vykynout v pekárně (program Těsto), pak propracujeme, nakrájíme na dílky a uděláme bagety, bulky nebo rohlíky.

Ještě během vyvalování je podsypeme semínky (sezam a lněné), aby se zapracovaly do povrchu těsta.

 

Tmavé bagety se semínky

-tmavý řez-

Necháme vykynout na plechu, potřeme vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě.

 

Tmavé bagety se semínky

-už chládnou-