Jedny z mnoha baget, které se v našíé kuchyni objevují častěji. Lehoulinké, na řezu díky Meltě tmavé, plné semínek, vonící sýrem.
Suroviny:
100 ml (g) vody
160 g Melty (vývaru)
lžička cukru
21 g droždí
100 g jemné pšeničné celozrnné mouky
200 g polohrubé mouky
190- 200 g hladké mouky
25 g oleje
2 lžičky soli
50 g strouhaného sýra.
Semínka na obalení, vejce na potření.
Postup:
Těsto necháme udělat a vykynout v pekárně (program Těsto), pak propracujeme, nakrájíme na dílky a uděláme bagety, bulky nebo rohlíky.
Ještě během vyvalování je podsypeme semínky (sezam a lněné), aby se zapracovaly do povrchu těsta.
Necháme vykynout na plechu, potřeme vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě.
Dobrý večer chtěla bych zkusit váš recept.Chtěla bych se zeptat na kolik a jak dlouho to péct?Děkuji za odpovět.
Dobré ráno,
zkuste 190-200°C a přibližně 25 minut ;-)
Ahoj Ivi dle tvých receptů peču zatím jen chléb,některý je naprosto luxusní.Díky! Ale chtěla bych péci také bagety např.tyto.potřebovala bych poradit s nákupem formy na bagety a s ošatkou na kynutí chleba.Rozhoduji se totiž mezi formou na 2 ks nebo formou na 4 ks.Mám dotaz, kolik mouky je přibližně zapotřebí na 1 bagetu délka formy je 38cm.A prosím také o radu na kulatou ošatku když zadělám na chleba asi tak 550-600gr mouky, jestli průměr 21cm nebo 25cm. Moc děkuji
Ahoj,
ošatku bych volila spíš menší. A bagetovou formu na 4 bagety, kvůli dvěma kusům je škoda rozpalovat troubu. Navíc – z 500 g mouky dělávám 4 bagety, délka přibližně jako píšeš. ;-)
Děkuji za radu,pomohla mi.
Dobrý večer, chtela bych se zeptat , 160g vyvaru- melty???to znamená vývar polevkovy?moc vam dekuji Helena
Dobrý den, Heleno, nene, jedná se o ODVAR z Melty. Netuším, jestli se vůbec prodává nějaká rozpustná, ale dosud jsme vždy koupili jen takovou, co se musela lehce povařit a před pitím scedit.
Iva