Chleba je velký, poměrně dost lehký a tmavý.
Mám v plánu vyzkoušet ho i v celokváskové verzi, bez droždí.
Je vyzkoušen, s výborným výsledkem.

Pokud nemáte (nebo nechcete dát) otruby, můžete je vynechat, ale je potřeba dát o 20-30 g (ml) vody méně. Už několikrát jsem si všimla, že s otrubami má chleba z pekárny vrchní kůrku zabarvenou jakoby do červena

 

Suroviny:

380-390 g (ml) vody
2 lžičky oleje
2 lžičky soli
2 (i 3) lžičky drceného kmínu
lžička cukru
100 g žitné chlebové mouky
100 g pšeničné chlebové mouky
100 g hladké špaldové mouky
300 g hladké mouky
10 g droždí
2 lžíce otrub
vrchovatá lžíce žitného kvásku

 

Vnoučkův chleba se špaldou

 

Postup:

suroviny dáme do veliké pekárny, nejprve tekuté, pak sypké – nahoru na mouku droždí a kvásek – a použijeme program Základní (Klasik).