Bylinkové máslo pohladí po jazyku i patře…doladí chuť pokrmu, ke kterému je podáno a možná ji posune ještě o kousek dál, výš…může být pokaždé jiné – podle surovin, které máme rádi  a které k sobě ladí…

Na brambory, pečené nasucho, přírodně osmažený plátek masa nebo k potření syrového těsta, jeho následné srolování a upečení ve formě bylinkové bagety…prostě – využití opravdu mnoho.

Suroviny:

asi 150-200 g másla
hrstka sušených rajčat
1-3 stroužky česneku
hrstka petrželové natě

Bylinkové máslo se sušenými rajčaty

Postup:

máslo necháme povolit mimo chlad lednice, sušená rajčata na 30 minut namočíme do teplé vody a petrželku nožem nasekáme nadrobno.

Namočená rajčata scedíme, co nejvíce osušíme a v sekáčku rozsekáme spolu s česnekem nadrobno.
Množství česneku je volitelné – jeden stroužek máslo lehce ovoní, tři stroužky už jsou v něm hodně výrazně poznat na vůni i chuti.

Do sekáčku přidáme máslo a promícháme ho s nasekanou zeleninou. Pak sekáčrek vypneme a už ručně, stěrkou, vmícháme petrželovou nať. Solit netřeba, stačí sůl z rajčat.

Dobře promíchané máslo pak na fólii sformujeme do válečku, okraje mu zakroutíme jako u velikého bonbónu a uložíme do lednice.

Používáme na topinky, přírodně upravená masa, pečené brambory i do pomazánek.

Bylinkové máslo se sušenými rajčaty

inspirace
www.notizie.it/come-fare-i-pomodori-secchi-al-burro/