Svátečně upravená vložka do polévky, u nás doma velice oblíbená.
Musím ale spravedlivě přiznat, že jich dělávám větší množství, aby zbylo dost do polévky. Chodí mi je ukrádat manžel, jsou pro něj výborným mlsem.

Suroviny:

1 vejce
150 ml mléka
60 g polohrubé mouky
špetka soli
tuk na smažení

 

Fritátové nudle (vložka do polévky)

 

Postup:

Všechny suroviny smícháme na těsto a z něj smažíme na pomaštěné pánvi tenké palačinky.
Srolujeme je a nakrájíme na užší nudle – jako výbornou vložku do vývarů.

Pro svátečnější způsob úpravy nudlí můžeme palačinky svinout, nakrájet na tenčí řezy a takhle svinuté je vložit do rozpáleného tuku a osmažit. Podrží si svůj šnečí tvar a jsou i křupavé.

 

Fritátové nudle (vložka do polévky)