Těsto je totožné jako u receptu Kynuté těsto na slané pečivo.

 

Suroviny:

280 g vody
60 g oleje
90 g pšeničné chlebové mouky
490 g hladké mouky
21 g droždí
lžička cukru
2 lžičky soli

 

Hamburgery

 

 

Postup:

Suroviny dáme do pečky v pořadí tekuté, sypké a použijeme program Těsto.
Pak těsto vytáhneme, propracujeme a použijeme. Rozkrájíme na díly, z každého uděláme bulku a opravdu hodně ji zploštíme. Necháme nakynout na plechu, pak potřeme vejcem, posypeme sezamem a ve vyhřáté troubě upečeme. (Během pečení je ještě jednou potřeme vejcem, aby nám neopadávala při jídle semínka.)

 

Hamburgery

 

Na jejich oblohu budeme potřebovat:
Asi 500 g mletého hovězího masa, sůl, pepř, tuk na smažení.
Dále plátkový sýr, čerstvá nebo naložená zelenina, majonéza, hořčice.

Maso osolíme, opepříme, pořádně propracujeme a vytvarujeme hamburgery.
Vlhkýma rukama tvoříme tenké větší placky, které osmažíme z obou stran na tuku.
Hamburgerové bulky rozřízneme, (řezné plochy bychom měli správně také opéct), jednu půlku na řezné ploše mázneme hořčicí, druhou půlku majonézou. Na spodní část dáme list salátu, na něj teplé maso, plátek tvrdého sýra a zeleninu (řezy papriky, okurky, někdo dává okurku kyselou). Přiklopíme a ihned podáváme.

 

1 CommentLeave a comment

  • Děkuji za výborný recept, používám do burgerů Okurkovou marmeládu od Boudů – dokonalá souhra, mažu přímo na bulku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.