Šunkové rohlíky

Náplň nemusí být pouze šunková, tady se fantazii meze nekladou (ohraničená je snad pouze možnostmi naší lednice).
Výborné jsou i pizza rohlíky – rozválené těsto potřít lehce hustým kečupem (nej je ten domácí) nebo omáčkou z rajčat, položit šunku, plátek sýra, ovonět kořením a svinout – .další postup je stejný. Těsto je velice jednoduché a rychlé.

 

Suroviny na 8-10 rohlíků:

200 g vody
6 lžic oleje
lžička cukru
1,5 lžičky soli
100 g hrubé mouky
310-320 g hladké mouky
14-15 g čerstvého droždí
můžeme přidat i velkou špetku mletého pepře

Na náplň
plátky šunky

 

Šunkové rohlíky

Šunkové rohlíky

 

Postup:

všechny suroviny na těsto dáme do pekárny a použijeme program Těsto. Nenecháváme dojet až do úplného konce, těsto je volnější a tak bude lépe, když ho dáme dokynout do mísy.

Bez pekárny připravíme těsto tak, že z vody, cukru, droždí a trochy mouky (vše z nachystaných, odvážených suroviny) umícháme kvásek a necháme ho asi 20 minut pracovat. Pak přidáme zbytek surovin a vymísíme trochu volnější těsto, které
necháme v teple místnosti nakynout.

 

Šunkové rohlíky

Pak ho propracujeme, rozdělíme na 8-10 kousků a z každého uděláme bulku. Všechny bulky necháme asi 5-10 min odpočinout, poté rozválíme (je-li třeba, lehounce podsypneme moukou), naplníme , zavineme a naskládáme na plech. Každý rohlík dvakrát dlouze a hlavně hluboko nařízneme (nejlépe jde žiletkou) a necháme asi 45-60 minut nakynout.

Vykynuté rohlíky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme semínky a upečeme ve vyhřáté troubě (240°C/10min).

 

 

 

11 komentářůLeave a comment

  • Ivi, krásné stránky. Díky moc za tolik úžasných receptů. Tyto rohlíky jsem zkusila včera a byly ůžasné. S těstem se pracovalo velmi dobře a po upečení byly moc zajímavé na pohled díky zářezům. Krásný provoněný den. Bohunka

  • Dnes v 16 hodin upečeny , v 19 hodin už není žádný. Jen se po nich zaprášilo. Skvělý recept!

  • My je taky milujeme, a pekárnu nemám. Daří se mi všechno, kromě kvásku. Ale i chleba s náhradou droždí – jogurtový a šumava, jsou dokonalé. Zaděláno v míse, upečeno v troubě. Pečivo už nekupujeme, peču si i žemle do knedlíků. Nejde o úsporu, ale o kvalitu pečiva, a ta je nesrovnatelně lepší podle Pekárnománie.

    • Dobrý den, Evi,
      jsem ráda, že Vám tyto jednoduché rohlíky chutnají (u nás je také máme rádi) 🙂
      Pekárna k výrobě pečiva nutná není, pro mě je to hlavně ulehčení práce. Ale dá se dobře péct i bez ní – jak jste poznala.
      Ať se Vám i nadále pečení daří!
      Iva

  • Dobý den Ivo, těsto jsem zadělala v míse, rohlíky jsou fantastické, škoda, že se nemohu pochlubit fotkou.

    • Dobrý večer,
      ano, i u nás tyhle opravdu jednoduché a rychlé rohlíky bodují 🙂
      Díky za zprávu!
      Iva

  • Dobrý den,
    s kynutým těstem moc zkušeností nemám, tak jsem se chtěla zeptat – chodím domů dost pozdě, ale tyhle rohlíky bych moc chtěla upéct. Šlo by to udělat tak, že zadělám ráno, nechám těsto zakryté na lince a rohlíky naplním, nechám nakynout a upeču večer?
    díky moc, Hanka

    • Dobrý den, Hani,
      nene, venku v teple ne. Ale když je zaděláte ráno a dáte zakryté těsto do lednice, do odpoledne nakynou i tam a pak můžete těsto propracovat a hned tvarovat 😉

      • Včera jsem vyzkoušela normálně a byly super, vzala jsem je do práce zmizely okamžitě s mnoha slovy chvály 🙂 Tohle zrychlení ale určitě vyzkouším, díky moc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.