Dívala jsem se na ně už vloni a moc se mi líbily.
Vyrobit je nedá prakticky žádnou práci a na talíři vypadají moc hezky. Moje jsou ze slaného těsta, ale hezké budou i z pevnějšího sladkého (třeba mazancového) těsta ;-)
Suroviny:
kynuté těsto
pekanové ořechy
vejce na pomašlování těsta
popř. špetku kurkumy
Postup:
vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na malé kousky a z každého uděláme pevnou bulku. Po krátkém odpočinku ji lehce zploštíme (já jsem zploštila zbytečně hodně, dýněčky mohly být kulatější), po obvodu na 6-8 místech nastříhneme nůžkami nebo nařízneme nožem a omoučenou vařečkou uděláme ve dtředu dírku až k podložce.
Uložené na plechu necháme dýněčky nakynout, pak jim obnovíme důlek ve středu, pomašlujeme je vejcem a dáme upéct.
Do vychladlých zapíchneme půlku pekanového ořechu jako stopku.
Pokud do vejce, kterým dýně mašlujete, přidáte špetku kurkumy, budou po upečení krásně žluté.
Ivi, nezlob :D <3
Nádherné! Píši si je do pořadníku. Díky Ti. 😘😘