Jednoduchý kynutý koláč na celý plech, s tvarohovou a hruškovou náplní.
Těsto téměř stejné jako u klasických honzovek...
Suroviny:
Těsto:
160 g vody
70 g měkkého sádla
80 g cukru
špetka soli
400 g hladké mouky
15 g čerstvého droždí
Náplň:
250 g tvarohu
1 vejce
lžíce pudinku Creme Olé
2 lžíce cukru
300 ml hruškových povidel
Posýpka:
polohrubá mouka
moučkový cukr
máslo
.
Postup:
ve vodě dobře rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin (sádlo změklé) a uhněteme příjemně tvárné těsto, které necháme přibližně hodinu kynout a zatím si nachystáme tvarohovou náplň a posýpku.
.
.
Vykynuté těsto propracujeme a rozválíme na velikost klasického plechu, kam ho pak na pečící papír nebo fólii uložíme.
Potřeme tvarohovou náplní, na ni lehce rozetřeme hrušková povidla, posypeme posýpkou a necháme tak asi 30 minut kynout.
Vykynuté upečeme ve vyhřáté troubě (180°C/25-35 minut).
.
.
děkuju za recept, nemá chybu :-) dělala jsem jen ze třetiny, člověk se vždycky snaží využít troubu, když peče žitný chleba ve formě…. dala na těsto samotný tvaroh a čerstvý hrušky, doufám, že kousek zbyde na snídani, určitě zařadím mezi oblíbené recepty, bude se hodit, hlavně teď když je máslo tak nehorázně drahé a člověk moc nechce používat na pečení rostliné ztužené tuky
Těší mě, že i u Vás tak chutná….už jsem ho pekla mnohokrát, je to náš oblíbený koláč :-)
Dobry den, bylo by mozne uvest recept na hruskova povidla? Dekuji
Dobrý den, budu se snažit co nejdříve ;-)
Dekuji
Zdravím Vás Ivuško, ráda peču podle vašich „vytuněných“ receptů. Už jsem potkala některý váš recept skoro bez vejce, ale tento je první, kde není v těstě vůbec. Nikdy by mě nenapadlo, že to jde i bez vejce.
A chutnal? :-) Bez vejce to opravdu jde. Všechny recepty mám vyzkoušené, nebojte se je zkusit také ;-)
Iva