Protože člověk jí hodně i očima, líbí se mi různá zdobení jídla, předloženého na talíři a na internetu potkávám stále nové inspirace. Některé vyzkouším, k dalším se vracím častěji…
Tato srdíčka z vajíčka jsem viděla na kuharka.ru
Suroviny:
vejce
tvrdý kartoun
popř.kousek pečícího papíru
kus gumy (nebo 2 gumičky do vlasů)
silnější dřevěná pletací jehlice nebo i čínská hůlka
Postup:
vejce uvaříme klasicky natvrdo, ještě horké oloupeme, vložíme do přeloženého kartounu, „vystlaného“ pečícím papírem.srdicka.jpg
Svrchu přiložíme pletací jehlici a gumičkou podle fotky kartou na obou stranách pevně stáhneme a uložíme do lednice.
Asi za 15-30 minut vejce uvolníme a přežízneme buď napůl nebo nakrájíme na plátky.
Napsat komentář